Криптовалюта в Україні: поточний стан і перспективи - Коршенко, В. А.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9824-7102 (Харків : ХНУВС, 2018. – 432 с. С. 52-54 ., 2018)
В статті розглядається поточний стан криптовалюти в Україні і перспективи врегулювання існуючої ситуації. Пропонується якомога швидше врегулювати на законодавчому рівні питання, пов’язані з використанням криптовалюти, впровадити процедуру оподаткування операцій з видобутку, купівлі та продажу криптовалюти, а також визначити відповідні правила функціонування українських криптовалютних бірж і пунктів обміну криптовалюти. В статье рассматривается текущее состояние криптовалюты в Украине и перспективы урегулирования сложившейся ситуации. Предлагается как можно скорее урегулировать на законодательном уровне вопросы, связанные с использованием криптовалюты, внедрить процедуру налогообложения операций по добыче, покупке и продаже криптовалюты, а также определить соответствующие правила функционирования украинских криптовалютных бирж и пунктов обмена криптовалют.
Коршенко В. А. Криптовалюта в Україні: поточний стан і перспективи./ В. А. Коршенко // Актуальні питання протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми: Всеукр. наук.-практ. конф. (23 листоп. 2018 р., м. Харків) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. Справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2018. – 432 с. С. 52-54 .
Keywords: криптовалюта; майнінг; блокчейн; законодавство; майнинг; законодательство