Стабілізація фінансової системи України в умовах воєнного стану - Сапич, В. І.; Sapych, V. I.; ORCID:https://orcid.org/0000-0002-8192-9692; Сапич, Н. М.; Sapych, N. M.; ORCID:https://orcid.org/0000-0003-0873-671Х (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 119-122, 2022)
Зазначається, що запроваджені державними інституціями України заходи по вдосконаленню податкового і митного законодавства, а також надходження додаткових коштів для фінансування державного бюджету як за рахунок внутрішніх запозичень, так і від міжнародних організацій та країн-партнерів дозволяють забезпечити безперебійне функціонування системи державних фінансів в умовах воєнного стану.

Отмечается, что введенные государственными институции Украины меры по усовершенствованию налогового и таможенного законодательства, а также поступление дополнительных средств для финансирования государственного бюджета как за счет внутренних заимствований, так и от международных организаций и стран-партнеров позволяют обеспечить бесперебойное функционирование системы государственных финансов в условиях военного положения.

It is noted that the measures introduced by the state institutions of Ukraine to improve the tax and customs legislation, as well as the receipt of additional funds to finance the state budget, both through domestic borrowing and from international organizations and partner countries, make it possible to ensure the smooth functioning of the public finance system under martial law.
Сапич В. І. Стабілізація фінансової системи України в умовах воєнного стану / В. І. Сапич, Н. М. Сапич // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 119-122.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Економіка. Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономика. Экономические науки. Экономическая безопасность; Міжнародний валютний фонд; фінансова система; воєнний стан; военное положение; martial law; валовий внутрішній продукт; Международный валютный фонд; финансовая система; валовой внутренний продукт; International Monetary Fund; financial system; gross domestic product