Правосубʼєктність юридичної особи: сучасні виклики та невирішені питання - Артикуленко, О. В.; Artykulenko, O. V. (Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 6. - С. 238-242, 2018)
Стаття присвячена розгляду невирішених питань правосуб’єктності юридичної особи у контек-сті розгляду норм приватного права та позицій фахівців цивільного та господарського права. Акцентовано увагу на декількох основних проблемних аспектах щодо відсутності нормативного закріплен-ня поняття «цивільна правосуб’єктність» в нормах чинного законодавства, застосування на рівні кодифікованих актів України різних понять – «правосуб’єктність» та «компетенці»я, – які відображають однакову змістовну наповненість одного й того ж правового явища, а також можливість використання категорії «цивільна правосуб’єктність» юридичної особи для інших галузей права.

The article is devoted to the consideration of unresolved issues of legal personality of a legal entity in the context of consideration of private law and the positions of specialists in civil and commercial law. Emphasis is placed on several main problematic aspects of the lack of normative enshrinement of the concept of "civil legal personality" in the current legislation, the use of various concepts at the level of codified acts of Ukraine - "legal personality" and "competence" - which are known -reflect the same content of the same legal phenomenon, as well as the possibility of using the category of "civil legal personality" of a legal entity for other branches of law.

Статья посвящена рассмотрению нерешенных вопросов правосубъектности юридического лица в контексте рассмотрения норм частного права и позиций специалистов гражданского и хозяйственного права. Акцентировано внимание на нескольких основных проблемных аспектах об отсутствии нормативного закреплен ния понятия «гражданская правосубъектность» в нормах действующего законодательства, применения на уровне кодифицированных актов Украины разных понятий - «правосубъектность» и «компетенций» я, - которые отра -бражають одинаковую содержательную наполненность одного и того же правового явления, а также возможность использования категории «гражданская правосубъектность» юридического лица для других отраслей права.
Артикуленко, О. Правосубʼєктність юридичної особи: сучасні виклики та невирішені питання / Олексій Артикуленко // Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 6. - С. 238-242.
Keywords: правосубʼєктність юридичної особи; учасник цивільних правовідносин; правосубъектность юридического лица; участник гражданских правоотношений; legal personality of a legal entity; participant in civil relations; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; юридична особа; дієздатність; правоздатність; юридическое лицо; правоспособность; дееспособность; legal entity; legal capacity; transactional capacity