Особливості здійснення заходів поліцейського піклування в умовах воєнного стану - Шевченко, В. О.; Shevchenko, V. O. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 120-121, 2022)
Досліджено питання дотримання прав і свобод людини, а також здійснення поліцейського піклування в умовах воєнного стану. Визначено, що у нинішніх умовах допомога поліцією мирному населенню має плануватися і ґрунтуватися на аргументованій адміністративній основі, із запровадженням іноземного досвіду щодо участі громадськості у правозахисній діяльності.

The issue of observance of human rights and freedoms, as well as the implementation of police care in conditions of martial law, has been studied. It was determined that in the current conditions, police assistance to the civilian population should be planned and based on a reasoned administrative basis, with the introduction of foreign experience regarding public participation in human rights activities.

Исследованы вопросы соблюдения прав и свобод человека, а также осуществление полицейской опеки в условиях военного положения. Определено, что в нынешних условиях помощь полиции мирному населению должна планироваться и основываться на аргументированной административной основе с внедрением иностранного опыта по участию общественности в правозащитной деятельности.
Шевченко, В. О. Особливості здійснення заходів поліцейського піклування в умовах воєнного стану / Вікторія Олександрівна Шевченко // Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 120-121.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; поліцейське піклування; police custody; полицейская опека; воєнний стан; martial law; военное положение; захист прав і свобод громадян; protection of the rights and freedoms of citizens; защита прав и свобод граждан