Проблема інтелектуальної культури керівника підрозділу органу внутрішніх справ - Землянська, О. В.; Zemlianska, O. V. (Проблеми екстремальної та кризової психології. - 2014. - Вип. 16. - С. 77-85, 2014)
У статті показано, що вимоги до розумової діяльності керівника підрозділу органів внутрішніх справ постійно зростають. У цих умовах покладатися на одну природну силу розуму не можна. Необхідне надходження свіжих знань, а також високо розвинута інтелектуальна культура. Ефективність мислення в управлінському аспекті спирається на глибоку внутрішню культуру, широкі знання і всебічний професійний досвід. Тільки тоді керівник здатний ефективно вирішувати професійні та соціально значимі задачі.

The article shows that the requirements for the mental activity of the head of the unit of internal affairs bodies are constantly growing. In these conditions, rely on one the natural power of the mind cannot. It is necessary to receive fresh knowledge, as well as a highly developed intellectual culture. Effectiveness of thinking in management aspect is based on a deep internal culture, broad knowledge and comprehensive professional experience. Only then the manager is able to effectively solve professional and socially significant tasks.

В статье показано, что требования к умственной деятельности руководителя подразделения органов внутренних дел постоянно возрастают. В этих условиях полагаться на одну естественную силу ума нельзя. Необходимое поступление свежих знаний, а также высокоразвитая интеллектуальная культура. Эффективность мышления в управленческом аспекте опирается на глубокую внутреннюю культуру, широкие знания и всесторонний профессиональный опыт. Только тогда руководитель способен эффективно решать профессиональные и социально значимые задачи.
Keywords: культура; culture; інтелектуальна культура; intellectual culture; интеллектуальная культура; культура мислення; culture of thinking; культура мышления; керівник підрозділу органів внутрішніх справ; head of the department of internal affairs; руководитель подразделения органов внутренних дел; знання; knowledge; знание