Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб як урядовий орган державного управління в системі центральних органів виконавчої влади України - Бараннік, І. Г.; Barannik, I. H. (Форум права. – 2009. – № 1. – С. 22–28, 2009)
Досліджено статус Державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб саме як урядового органу державного управління в системі центральних органів виконавчої влади України; з’ясовані місце та деякі особливості Департаменту в системі центральних органів виконавчої влади.

The status of the State department on affairs of citizenship, immigration and registration of physical persons as governmental body of the government in system of the central enforcement authorities of Ukraine is investigated; the place and some features of Department in system of the central enforcement authorities are found out.

Исследован статус Государственного департамента по делам гражданства, иммиграции и регистрации физических лиц именно как правительственного органа государственного управления в системе центральных органов исполнительной власти Украины; выяснены место и некоторые особенности Департамента в системе центральных органов исполнительной власти.
State Department on Affairs of Citizenship, Immigration and Registration of Physical Persons as Governmental Body of the Government in System of the Central Enforcement Authorities of Ukraine
Государственный департамент по делам гражданства, иммиграции и регистрации физических лиц как правительственный орган государственного управления в системе центральных органов исполнительной власти Украины
Баранник, І. Г. Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб як урядовий орган державного управління в системі центральних органів виконавчої влади України [Електронний ресурс] / І. Г. Баранник // Форум права. – 2009. – № 1.– С. 22–28. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/ejournals/ FP/2009-1/09bigvvu.pdf.
Баранник І. Г. "Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб як урядовий орган державного управління в системі центральних органів виконавчої влади України." Форум права 1 (2009): 22-28.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; державне управління; центральні органи виконавчої влади; Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб; урядові органи; государственное управление; Государственный департамент по делам гражданства, иммиграции и регистрации физических лиц; центральные органы исполнительной власти; State Department on Affairs of Citizenship, Immigration and Registration of Physical Persons; government agencies; central authorities