Критерії прийнятності індивідуальних заяв до Європейського суду з прав людини - Розумовський, О. С.; Rozumovskyi, O. S. (Право і безпека. - 2020. - № 3 (78). - С. 38-44, 2020)
Розглянуто питання права на індивідуальне звернення фізичною та юридичною особою до Європейського суду з прав людини. Проведено аналіз підстав для звернення осіб із індивідуальною заявою до Європейського суду з прав людини. Досліджено базові умови прийнятності індивідуальної заяви, яка повинна відповідати вимогам, щоб заява заслуговувала на її розгляд Європейським судом з прав людини. Надано пропозиції щодо вирішення окремих ситуацій, які допоможуть особам упевнено звертатись до Європейського суду з прав людини за захистом своїх порушених прав під час реалізації положень національного законодавства.

The issue of the right to individual application by an individual or legal entity to the European Court of Human Rights has been considered. The author has studied the grounds, which are considered by persons who believe that their rights have been violated can apply individually to the European Court of Human Rights. The main documents that should be used to apply to the European Court of Human Rights have been analyzed. The basic conditions for the admissibility of an individual application, which must meet the requirements and deserve for further consideration by the European Court of Human Rights, have been studied. Scientific works, which cover in fragments certain aspects of the European Court of Human Rights, have been studied. The time from which a person should apply to the European Court of Human Rights has been indicated; and specific decisions of the European Court of Human Rights have been studied. The author has provided propositions to address certain issues related to the appeal to the European Court of Human Rights.

Рассмотрены вопросы права на индивидуальное обращение физическим и юридическим лицом в Европейский суд по правам человека. Проведен анализ оснований для обращения лиц с индивидуальным заявлением в Европейский суд по правам человека. Исследованы базовые условия приемлемости индивидуальной жалобы, которая должна соответствовать требованиям, чтобы заявление заслуживало его рассмотрения Европейским судом по правам человека. Даны предложения по решению отдельных ситуаций, которые помогут лицам уверенно обращаться в Европейский суд по правам человека за защитой своих нарушенных прав.
Eligibility Criteria for Individual Applications to the European Court of Human Rights
Критерии приемлемости индивидуальных заявлений в Европейский суд по правам человека
Розумовський, О. С. Критерії прийнятності індивідуальних заяв до Європейського суду з прав людини / Олександр Сергійович Розумовський // Право і безпека. - 2020. - № 3 (78). - С. 38-44. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2020.3.04.
Розумовський, О. С. (2020) «Критерії прийнятності індивідуальних заяв до Європейського суду з прав людини», Право і безпека, 78(3), с. 38-44. doi: 10.32631/pb.2020.3.04.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Європейський суд з прав людини; Европейский суд по правам человека; European Court of Human Rights; Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; Конвенция о защите прав человека и основных свобод; Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms; індивідуальна заява; индивидуальное заявление; individual application; Регламент Суду; Регламент Суда; Rules of Court Procedur; критерії прийнятності індивідуальних заяв; критерии приемлемости индивидуальных заявлений; eligibility criteria for individual applications