Характер впливу на учасників стрес-факторів воєнних дій (аналіз історичного досвіду) - Харченко, С. В.; Kharchenko, S. V.; Svitlana Kharchenko (Особистість, суспільство, війна: тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, 7 квіт. 2023 р.). – Харків, 2023. – С. 233-236, 2023)
Проведено аналіз результатів досліджень вчених, що відзначають істотний негативний вплив на учасників військових дій.

An analysis of the results of research by scientists was carried out, which noted a significant negative impact on the participants of military operations.

Проведен анализ результатов исследований ученых, отмечающих существенное негативное влияние на участников военных действий.
Keywords: Україна; психологія; війна; учасники воєнних дій; стрес-фактор; стрес; травматичні події; військовослужбовці; психічний стан; психічні розлади; military; mental disorders; военнослужащие; психические расстройства