Гарантії при наданні державної допомоги сім'ям з дітьми - Кулачок, Л. В.; Kulachok, L. V. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч.1. - С. 146-152, 2003)
Зазначено, що гарантіями при наданні державної допомоги сім'ям з дітьми є визнання права на соціальний захист Конституцією України, захист материнства, батьківства та дитинства державою; конкретизація права сім'ї на державну допомогу; законодавчо визначене коло компетентних органів, наділених функцією призначення та виплат сімейних допомог; можливість судового захисту порушеного права на утримання допомоги. Отмечено, что гарантиями при предоставлении государственной помощи семьям с детьми является признание права на социальную защиту Конституцией Украины, защита материнства, отцовства и детства государством; конкретизация права семьи на государственную помощь; законодательно определенный круг компетентных органов, наделенных функцией назначения и выплат семейных пособий; возможность судебной защиты нарушенного права на содержание помощи. It is noted that the guarantees in providing state assistance to families with children are the recognition of the right to social protection by the Constitution of Ukraine, the protection of motherhood, fatherhood and childhood by the state; specification of the right of the family to state aid; a legislatively defined circle of competent authorities with the function of assigning and paying family benefits; the possibility of judicial protection of the violated right to the content of assistance.
Кулачок, Л. В. Гарантії при наданні державної допомоги сім'ям з дітьми / Л. В. Кулачок // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч.1. - С. 146-152
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; державна допомога; государственная помощь; state aid; допомога сім'ям з дітьми; помощь семьям с детьми; help families with children; гарантії прав і свобод людини і громадянина; гарантии прав и свобод человека и гражданина; guarantees of the rights and freedoms of man and citizen; організаційно-правові гарантії; организационно-правовые гарантии; legal guarantees