Реформа правоохоронних органів України та її вплив на захист конституційного ладу - Гудзь, Т. І.; Gudz, T.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6950-6136 (Від громадянського суспільства – до правової держави : ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 квіт. 2017 р.). – Харків, ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2017. – С. 350-353, 2017)
Тези присвячені аналізу основних напрямків реформування правоохоронних органів України, їх ролі у механізмі захисту конституційного ладу України. Стверджується, що побудова в Україні правоохоронних органів європейського зразка з додержанням принципів верховенства права, неупередженості, доброчесності та дотримання прав і свобод людини і громадянина, мають суттєво вплинути на весь механізм захисту конституційного ладу. Тезисы посвящены анализу основных направлений реформирования правоохранительных органов Украины, их роли в механизме защиты конституционного строя Украины. Утверждается, что построение в Украине правоохранительных органов европейского образца с соблюдением принципов верховенства права, беспристрастности, добродетели и соблюдения прав и свобод человека и гражданина, должны существенно повлиять на весь механизм защиты конституционного строя. Theses are devoted to the analysis of the basic directions of reforming law enforcement bodies of Ukraine and their role in the mechanism of protection of the constitutional system of Ukraine. It is argued that the construction in Ukraine of law enforcement agencies of the European sample, observing the principles of the rule of law, impartiality, virtue and respect for the rights and freedoms of a person and a citizen, should significantly affect the entire mechanism for the protection of the constitutional order.
Гудзь Т. І. Реформа правоохоронних органів України та її вплив на захист конституційного ладу / Т. І. Гудзь // Від громадянського суспільства – до правової держави : ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 квіт. 2017 р.) / ХНУ ім. В.Н. Каразіна. – Харків, ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2017. – С. 350-353.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; конституційний лад; суверенітет; територіальна цілісність; конституційно-правові відносини; система гарантій; судові та правоохоронні органи; поліція; конституционный строй; суверенитет; территориальная целостность; конституционно-правовые отношения; система гарантий; судебные и правоохранительные органы; полиция; constitutional system; sovereign; territorial integrity; constitutional legal relations; system of guarantees; judicial and law enforcement agencies; police