Захист статевої свободи та статевої недоторканності особи: міжнародно-правовий аспект - Воскресенська, І. В. (Право.ua. - 2015. - № 1. - С. 182-189, 2015)
Дана стаття присвячена аналітичному огляду міжнародного законодавства в сфері захисту основних особистих прав людини, до яких входять статева свобода та недоторканність. Досліджено основні положення цих міжнародних документів. Зроблено висновок про необхідність вдосконалення національного законодавства для приведення його у відповідність до системи міжнародних стандартів.

The present article is concerned with the analytical review of the international legislation in the sphere of protection of the main personal human rights which include sexual freedom and inviolability. The basic provisions of these international documents are researched. The conclusion is drawn on need of improvement of the national legislation for its reduction in compliance with system of the international standards.

Данная статья посвящена аналитическому обзору международного законодательства в сфере защиты основных личных прав человека, в которые входят половая свобода и неприкосновенность. Исследованы основные положения этих международных документов. Сделан вывод о необходимости совершенствования национального законодательства для приведения его в соответствие с системой международных стандартов.
Воскресенська, І. В. Захист статевої свободи та статевої недоторканності особи: міжнародно-правовий аспект / І. В. Воскресенська // Право.ua. - 2015. - № 1. - С. 182-189
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; міжнародне законодавство; права людини; основні особисті права; статева свобода; статева недоторканість; злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи; crimes against sexual freedom and personal immunity; преступления против половой свободы и половой неприкосновенности личности; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право