Поняття і структура адміністративної процесуальної правосуб’єктності - Джафарова, М. В.; Dzhafarova, M. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6203-0027 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 3 (66). – С. 137-144, 2014)
Дослідженно категорію адміністративної процесуальної правосуб’єктності, її поняття, структуру, значення та роль в адміністративному судочинстві України. Проаналізовано ряд наукових підходів щодо визначення обсягу категорії «адміністративна процесуальна правосуб’єктність», досліджено її правову природу, висловлено власні погляди щодо її формулювання. The article is devoted to the research of the category of administrative procedural legal personality, its concept, content and structure. The development of legal personality’s theory in various areas of legal science is analyzed; existing views of scientists concerning the definitions of legal capacity and legal ability are researched. Исследована категория административной процессуальной правосубъектности, её понятие, содержание, значение и роль в административном судопроизводстве Украины. Проанализирован ряд научных подходов к определению объёма категории «административная процессуальная правосубъектность», исследована её правовая природа, выражены собственные позиции к её формулировке.
Concept and structure of administrative procedural legal personality
Понятие и структура административной процессуальной правосубъектности
Джафарова, М. В. Поняття і структура адміністративної процесуальної правосуб’єктності / М. В. Джафарова // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 3 (66). – С. 137-144.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правосуб'єктність; правосубъектность; legal personality; адміністративна процесуальна правосуб’єктність; административная процессуальная правосубъектность; administrative procedural legal personality; поняття; понятие; concept; правоздатність; правоспособность; legal capacity; дієздатність; дееспособность; capacity