Правове забезпечення бюджетного інвестування: напрями удосконалення - Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; Гетманець Ольга Петрівна (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Право. – 2022. – Вип. 70. - С. 303-308, 2022)
Проаналізовано сутність поняття «бюджетні інвестиції», надано дефініцію. Доведено, що удосконалення державної інвестиційної діяльності можливо за рахунок використання сучасних фінансових інструментів, серед яких - бюджетне інвестування, що реалізується шляхом виділення коштів на пріоритетні цілі, за рахунок альтернативних джерел доходів бюджетів. Зазначено, що ефективність бюджетного інвестування залежить від чіткої адресності бюджетних коштів, достатнього їх обсягу, законом встановленої процедури та повноважень суб’єктів інвестування.

The essence of the concept of "budget investments" is analyzed, a definition is provided. It is proven that the improvement of state investment activity is possible due to the use of modern financial instruments, among which - budgetary investment, which is implemented by allocating funds for priority purposes, at the expense of alternative sources of budget revenues. It is noted that the efficiency of budget investment depends on the clear targeting of budget funds, their sufficient volume, the procedure established by law, and the powers of investment entities.

Проанализирована сущность понятия «бюджетные инвестиции», предоставлена ​​дефиниция. Доказано, что усовершенствование государственной инвестиционной деятельности возможно за счет использования современных финансовых инструментов, среди которых бюджетное инвестирование, реализуемое путем выделения средств на приоритетные цели, за счет альтернативных источников доходов бюджетов. Указано, что эффективность бюджетного инвестирования зависит от четкой адресности бюджетных средств, достаточного их объема, законом установленной процедуры и полномочий субъектов инвестирования.
Legal support of budget investment: directions of improvement
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; бюджет; budget; бюджетні інвестиції; budgetary investments; бюджетные инвестиции; державна інвестиційна діяльність; state investment activity; государственная инвестиционная деятельность; бюджетне інвестування; budgetary investment; бюджетное инвестирование; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; державний інвестиційний проект; state investment project; государственный инвестиционный проект; законодавство; legislation; законодательство