Психологічна підготовка фахівців правоохоронних органів України в умовах воєнного стану - Зінченко, Д. А.; Zinchenko , D. A.; Дерунов, М. І.; Derunov, M. I. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 242-244, 2023)
Стверджено, що психологічна підготовка є важливим елементом професійної підготовки фахівців правоохоронних органів. Вона допомагає зберегти емоційну та психологічну стійкість, що в свою чергу забезпечує ефективну роботу в екстремальних умовах та збереження життя і здоров’я фахівців та громадян, яких вони захищають.

It is claimed that psychological training is an important element of professional training of law enforcement officers. It helps to maintain emotional and psychological stability, which in turn ensures effective work in extreme conditions and preservation of life and health of specialists and citizens who they protect.

Утверждено, что психологическая подготовка является важнейшим элементом профессиональной подготовки специалистов правоохранительных органов. Она помогает сохранить эмоциональную и психологическую стойкость, что в свою очередь обеспечивает эффективную работу в экстремальных условиях и сохранение жизни и здоровья специалистов и граждан, которых они защищают.
Keywords: психологічна підготовка; psychological preparation; психологическая подготовка; правоохоронці; law enforcement officers; правоохранители; воєнний стан; martial law; военное положение