Уточнення правових засад використання службових собак і коней як поліцейських заходів примусу - Кікінчук, В. Ю.; Kikinchuk, V. Yu.; Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; Віталій Пчелін (Особливості організації кінологічної діяльності правоохоронних органів в Україні : тези доп. учасників наук.- практ. конф. (м. Харків, 17 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 52-54, 2021)
Зазначено, що службові собаки та коні не можуть розглядатися в якості спеціальних засобів, які використовуються поліцейськими під час реалізації поліцейських заходів примусу. Констатовано, що застосування окремих поліцейських заходів не належним чином врегульовано в приписах законодавства.

It is stated that service dogs and horses cannot be considered as special means used by the police during the implementation of police coercive measures. It was stated that the application of certain police measures is not properly regulated in the provisions of the legislation.

Отмечено, что служебные собаки и лошади не могут рассматриваться в качестве специальных средств, используемых полицейскими при реализации полицейских мер принуждения. Констатировано, что применение отдельных полицейских мер не должным образом урегулировано в предписаниях законодательства.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; правові засади; правовые основы; legal principles; поліцейські заходи примусу; полицейские меры принуждения; coercive police measures; службові собаки; служебные собаки; service dogs; коні; лошади; horses; патрулювання; патрулирование; patrol