Практична оцінка ефективності забезпечення приватності браузером TOR - Стецик, Р. М.; Stetsyk, R. M.; Чукалов, К. Е.; Chukalov, K. E.; Товстик, В. О.; Tovstyk, V. O.; Цуркан, І. О.; Tsurkan, I. O.; Носов, В. В.; Nosov, V. V.; Vitalii Nosov (Scientific achievements of contemporary society: The 2nd International scientific and practical conference (London, United Kingdom, September 12-14, 2024). - London, 2024. - P. 144-147, 2024)
Наголошено, що одним із важливих аспектів кібербезпеки є забезпечення приватності та анонімності користувачів вебресурсів в мережі Інтернет. Тor браузер спеціально створений для підвищення рівня приватності та анонімності користувачів, для чого використовує блокери трекерів, захист від стеження та від цифрових відбитків, багаторівневе шифрування. Він має три рівні безпеки: «стандартний» (standard), «безпечніший» (safer), «найбезпечніший».

It was emphasized that one of the important aspects of cyber security is ensuring the privacy and anonymity of users of web resources on the Internet. The Tor browser is specially created to increase the level of privacy and anonymity of users, for which it uses blockers of trackers, protection against tracking and fingerprints, and multi-level encryption. It has three security levels: "standard", "safer", "safest".

Отмечено, что одним из важных аспектов кибербезопасности является обеспечение конфиденциальности и анонимности пользователей веб-ресурсов в сети Интернет. Тor браузер специально создан для повышения уровня приватности и анонимности пользователей, для чего использует блокеры трекеров, защиту от слежки и цифровых отпечатков, многоуровневое шифрование. Он имеет три уровня безопасности: стандартный (standard), более безопасный (safer), самый безопасный.
Keywords: кібербезпека; Тor браузер; забезпечення приватності; cyber security; Tor browser; privacy protection; кибербезопасность; обеспечение приватности