Про окремі аспекти імплементації міжнародних правових стандартів щодо забезпечення прав неповнолітніх потерпілих у кримінальному процесі України - Кочура, О. О.; Kochura, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0638-2911; Даниленко, А. В.; Danylenko, A. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7721-2955 (Процесуальне та техніко-криміналістичне забезпечення досудового розслідування : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 231-233., 2019)
Досліджено зміст міжнародних документів як звід основних принципів забезпечення прав неповнолітніх, встановлений міжнародними нормативно-правовими актами, які є обов’язковими для використання всіма національними органами у кримінальному провадженні у разі їх ратифікації Верховною Радою України. Аналіз міжнародно-правових актів, зарубіжного законодавства та практики правового захисту неповнолітнього потерпілого показує, що чинне національне кримінальне процесуальне законодавство не відповідає міжнародним стандартам і правилам цієї діяльності.

The content of international documents as a set of basic principles of ensuring the rights of minors, established by international normative legal acts, which are mandatory for use by all national bodies in criminal proceedings in case of their ratification by the Verkhovna Rada of Ukraine, has been studied. The analysis of international legal acts, foreign legislation and the practice of legal protection of a minor victim shows that the current national criminal procedural legislation does not meet the international standards and rules of this activity.

Исследовано содержание международных документов как свод основных принципов обеспечения прав несовершеннолетних, установленный международными нормативно-правовыми актами, обязательными для использования всеми национальными органами в уголовном производстве в случае их ратификации Верховной Радой Украины. Анализ международно-правовых актов, зарубежного законодательства и практики правовой защиты несовершеннолетнего потерпевшего показывает, что действующее национальное уголовное процессуальное законодательство не отвечает международным стандартам и правилам этой деятельности.
Кочура, О. О. Про окремі аспекти імплементації міжнародних правових стандартів щодо забезпечення прав неповнолітніх потерпілих у кримінальному процесі України / Олександра Олександрівна Кочура, Анастасія Володимирівна Даниленко // Процесуальне та техніко-криміналістичне забезпечення досудового розслідування : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 231-233.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; права неповнолітніх потерпілих; rights of minor victims; права несовершеннолетних потерпевших; імплементація міжнародних правових стандартів; implementation of international legal standards; имплементация международных правовых стандартов