Розвиток культури за часів П. Скоропадського - Велігура, В. Е.; Velihura, V. E. (Українська національна революція 1917–1921 рр. – досвід та уроки боротьби за державність : Всеукр. наук. форум, присвяч. 100-й річниці завершення Української національної революції (м. Харків, 25 листоп. 2021 р.). – Харків: ХНУРЕ, 2021. – С. 22-24, 2021)
Досліджено здобутки Української держави в добу Гетьмана П. Скоропадського в галузі гуманітарного будівництва. Саме у цей період трансформовано українську національну систему освіти, видавничу справу, здійснено глибокі перетворення в інших галузях культури.

The achievements of the Ukrainian state in the era of Hetman P. Skoropadskyi in the field of humanitarian construction were studied. It was during this period that the Ukrainian national education system was transformed, as well as the publishing industry, and deep transformations were carried out in other fields of culture.

Исследованы достижения Украинского государства в эпоху Гетмана П. Скоропадского в области гуманитарного строительства. Именно в этот период трансформировалась украинская национальная система образования, издательское дело, осуществлены глубокие преобразования в других областях культуры.
Keywords: Скоропадський П.; Skoropadsky P.; Скоропадский П.; культурне будівництво; cultural construction; культурное строительство; розвиток культури; development of culture; развитие культуры