Міграційний потенціал та перспективи повернення українців на батьківщину - Лук’янихіна, О. А.; Lukianykhina, O. A.; Дворак, Я.; Dvorak, Ya.; Таранюк, Л. М.; Taraniuk, L. M.; Олена Лук'янихіна (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 316-320, 2024)
Наголошено, що повернення українців на батьківщину буде залежати від політики країн, що приймають наших співвітчизників, від їх міграційного потенціалу, міграційної ємності (можливості прийняти певну кількість людей), політики економічної і соціальної підтримки, наявності і розміру допомоги, яка встановлена в країні для тих, хто втік від війни і оформився як біженець чи отримав тимчасовий захист, тощо.

It was emphasized that the return of Ukrainians to their homeland will depend on the policy of the countries receiving our compatriots, on their migration potential, migration capacity (the ability to accept a certain number of people), the policy of economic and social support, the availability and amount of assistance established in the country for those , who fled the war and registered as a refugee or received temporary protection, etc.

Отмечено, что возвращение украинцев на родину будет зависеть от политики стран, принимающих наших соотечественников, от их миграционного потенциала, миграционной емкости (возможности принять определенное количество людей), политики экономической и социальной поддержки, наличия и размера помощи, установленной в стране, кто бежал от войны и оформился как беженец или получил временную защиту и т.д.
Keywords: міграція; міграційний потенціал; повернення українців; migration; migration potential; return of Ukrainians; миграция; миграционный потенциал; возвращение украинцев