Особливості адміністративно-правового забезпечення фізичних (природних) прав і свобод громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні - Почанська, О. С.; Pochanska, O. S. (Актуальні питання функціонування системи кримінальної юстиції України : тези доп. учасників наук.-практ. семін. (м. Харків, 16 трав. 2020 р.). - Харків, 2020 - С. 5-9, 2020)
Підкреслено, що дотримання фізичних прав і свобод особи, засудженої до позбавлення волі, їх належне адміністративно-правове забезпечення вимагає, насамперед, чіткого уявлення про зміст та межі реалізації цих прав і свобод, адже застосування відповідних заходів державного примусу при виконанні кримінального покарання у вигляді позбавлення волі неминуче призводить до істотного обмеження прав і свобод громадянина, а також специфічних особливостей їх безпосереднього здійснення.

It is emphasized that the observance of the physical rights and freedoms of a person sentenced to deprivation of liberty, their proper administrative and legal support requires, first of all, a clear idea of ​​the content and limits of the realization of these rights and freedoms, because the application of appropriate measures of state coercion in the execution of a criminal punishment in the form of deprivation of liberty free will inevitably leads to a significant limitation of the rights and freedoms of a citizen, as well as specific features of their direct implementation.

Подчеркнуто, что соблюдение физических прав и свобод лица, осужденного к лишению свободы, их надлежащее административно-правовое обеспечение требует прежде всего четкого представления о содержании и границах реализации этих прав и свобод, ведь применение соответствующих мер государственного принуждения при исполнении уголовного наказания в виде лишения свободы воли неизбежно приводит к существенному ограничению прав и свобод гражданина, а также специфическим особенностям их непосредственного осуществления.
Keywords: адміністративно-правове забезпечення; фізичні (природні) права і свободи; засуджені до позбавлення волі; administrative and legal support; physical (natural) rights and freedoms; sentenced to imprisonment; административно-правовое обеспечение; физические (естественные) права и свободы; приговоренные к лишению свободы