Взаємозв’язки тривожності та задоволеності життям у осіб з різним рівнем тривоги - Креслова, О. В.; Kreslova, O. V. (Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.- практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.). - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 96 - 100., 2020)
В статті розкриваються взаємозв’язки тривожності та задоволеності життям у осіб з різним рівнем тривоги. Висвітлюється поняття тривожності. Тривожність - психічний стан емоційної напруги, настороженості, хвилювання, душевного дискомфорту, підвищеної вразливості при ускладненнях, загостреного почуття провини і недооцінювання себе у ситуаціях очікування, невизначенності або передчуття неясної загрози значущій рівновазі особистості. В статье раскрываются взаимосвязи тревожности и удовлетворенности жизнью у лиц с разным уровнем тревоги. Освещается понятие тревожности. Тревожность – психическое состояние эмоционального напряжения, настороженности, волнения, душевного дискомфорта, повышенной уязвимости при осложнениях, обостренного чувства и недооценивания себя в ситуациях ожидания, неопределенности или предвкушения неясной угрозы значимом равновесии личности. The article reveals the relationship between anxiety and life satisfaction in people with different levels of anxiety. The concept of anxiety is highlighted. Anxiety - a mental state of emotional stress, alertness, anxiety, emotional discomfort, increased vulnerability complications, heightened guilt and self-underestimation situations of expectation, uncertainty or anticipation of a vague threat significant balance of personality.
Креслова О.В.Взаємозв’язки тривожності та задоволеності життям у осіб з різним рівнем тривоги / О.В. Креслова // Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.- практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.). - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 96 - 100.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; задоволенність життям; тривожність; рівень тривоги; психологія особистості; удовлетворенность жизнью; тревожность; уровень тревоги; психология личности; life satisfaction; anxiety; anxiety level; personality psychology