Форми та методи поточного фінансового контролю у сфері здійснення готівкових розрахункових операцій - Стреляний, В. І.; Strelianyi, V. I. (Форум права. – 2010. – № 2. – С. 489–496, 2010)
Розглядаються питання здійснення контрольних заходів за додержанням порядку проведення готівкових розрахункових операцій. На підставі аналізу науково-правових підходів та позиції чинного законодавства, пропонується розділити форми та методи поточного фінансового контролю, з метою виключення підміни понять у нормативно- правових актах, що регламентують діяльність контролюючих органів у даній сфері.

Questions of realization of control actions behind observance of an order of carrying out of cash settlement operations are considered. On the basis of the analysis of scientifically-legal approaches and current legislation positions, it is offered to divide forms and methods of the current financial control, for the purpose of an exception of substitution of concepts of regulatory legal acts which regulate activity of supervising bodies in the given sphere.

Рассматриваются вопросы осуществления контрольных мероприятий за соблюдением порядка проведения наличных расчетных операций. На основании анализа научно- правовых подходов и позиций действующего законодательства, предлагается разделить формы и методы текущего финансового контроля, с целью исключения подмены понятий в нормативно-правовых актах, которые регламентируют деятельность контролирующих органов в данной сфере.
Формы и методы текущего финансового контроля в сфере осуществления наличных расчетных операций
Forms and Methods of the Current Financial Control in Sphere of Realization of Cash Settlement Operations
Стреляний , В. І. Форми та методи поточного фінансового контролю у сфері здійснення готівкових розрахункових операцій [Електронний ресурс] / В. І. Стреляний // Форум права. – 2010. – № 2. – С. 489–496. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/ejournals/ FP/2010-2/10cvigro.pdf.
Стреляний В. І. "Форми та методи поточного фінансового контролю у сфері здійснення готівкових розрахункових операцій." Форум права 2 (2010): 489-496.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; поточний фінансовий контроль; готівкові розрахункові операції; текущий финансовый контроль; наличные расчетные операции; фінансовий контроль; финансовый контроль; financial control; cash settlement operations