Щодо проблемних питань поміщення осіб у приймальник-розподільник для дітей під час кримінального провадження - Салманов, О. В.; Salmanov, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9421-5085 (Підготовка охоронців правопорядку в Харкові (1917–2017 рр.) : зб. наук. ст. і тез доп. на наук.-практ. конф. до 100-річчя підготовки охоронців правопорядку в Харкові (м. Харків, 25 листоп. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 113-115, 2017)
Неповнолітні у кримінальному провадженні є категорією осіб, щодо яких досягнення мети перевиховання є найбільш бажаним, тому кримінальне провадження саме до цих осіб повинно виконувати виховну функцію, забезпечуючи при цьому всебічний захист прав і охоронюваних законом інтересів неповнолітніх, які потрапили у конфліктну ситуацію із законом.

Minors in criminal proceedings are the category of persons for whom the achievement of the goal of re-education is the most desirable, therefore criminal proceedings precisely to these persons must perform an educational function, while providing a comprehensive protection of the rights and law-protected interests of minors who are in conflict with the law.

Несовершеннолетние в уголовном производстве является категорией лиц, в отношении которых достижение цели перевоспитания является наиболее желанным, потому уголовное производство именно к этим лицам должно выполнять воспитательную функцию, обеспечивая при этом всестороннюю защиту прав и охраняемых законом интересов несовершеннолетних, попавших в конфликтную ситуацию с законом.
Салманов, О.В. Щодо проблемних питань поміщення осіб у приймальник-розподільник для дітей під час кримінального провадження / О. В. Салманов // Підготовка охоронців правопорядку в Харкові (1917–2017 рр.) : зб. наук. ст. і тез доп. на наук.-практ. конф. до 100-річчя підготовки охоронців правопорядку в Харкові (м. Харків, 25 листоп. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 113-115.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; неповнолітні; несовершеннолетние; minors; поміщення осіб у приймальник-розподільник для дітей; помещения лиц в приемник-распределитель для детей; кримінальне провадження