Деяки аспекти міжнародно-правового регулювання процесуальних гарантій прав учасників кримінального провадження - Піддубна, А. В.; Piddubna, A. V. (Information activity as a component of science development: The 13th International scientific and practical conferenc (Edmonton, Canada, April 04 – 07, 2023). - Edmonton, 2023. - P. 146-149, 2023)
Констатовано, що права, свободи і законні інтереси учасників кримінального провадження гарантуються наявністю в законодавстві матеріальних та процесуальних норм, що направлені на охорону, захист та реалізацію процесуальних гарантій. Досліджено окремі питання міжнародно-правового регулювання процесуальних гарантій прав учасників кримінального провадження. Відзначено, що система процесуальних гарантій прав учасників кримінального провадження функціонує з врахуванням міжнародного досвіду, однак з окремими недоліками.

It was established that the rights, freedoms and legitimate interests of the participants in criminal proceedings are guaranteed by the presence in the legislation of material and procedural norms aimed at protection, protection and implementation of procedural guarantees. Some issues of international law have been studied regulation of procedural guarantees of the rights of participants in criminal proceedings. It is noted that the system procedural guarantees of the rights of participants in criminal proceedings is functioning taking into account international experience, but with certain shortcomings.

Констатировано, что права, свободы и законные интересы участников уголовного производства гарантируются наличием в законодательстве материальных и процессуальных норм, направленных на охрану, защиту и реализацию процессуальных гарантий. Исследованы отдельные вопросы международно-правового регулирование процессуальных гарантий прав участников уголовного производства. Отмечено, что система процессуальных гарантий прав участников уголовного производства функционирует с учетом международного опыта, но с отдельными недостатками.
Keywords: кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; учасники кримінального провадження; participants in criminal proceedings; участники уголовного производства; процесуальні гарантії прав; procedural guarantees of rights; процессуальные гарантии прав; міжнародно-правове регулювання; international legal regulation; международно-правовое регулирование