Припинення шлюбу внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя - Кириченко, Т. С.; Kirichenko, T. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8785-0475 (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. –2020. – № 1. – С. 36-39, 2020)
Мета статті полягає в аналізі окремих положень сімейного законодавства, що регламентують припинення шлюбу внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя задля виявлення змістовних прогалин, окреслення конкретних недоліків та пошуку шляхів їх усунення.

In the article, the author analyzed the provisions of family law, which governs the termination of marriage as a result of its dissolution in the suit of one of the spouses.

Цель статьи заключается в анализе отдельных положений семейного законодательства, регламентирующих прекращения брака вследствие его расторжения по иску одного из супругов для выявления содержательных пробелов, определение конкретных недостатков и поиска путей их устранения.
Termination of marriage after its termination under the claim of one of the marriage
Кириченко, Т. С. Припинення шлюбу внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя / Т. С. Кириченко // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. – 2020. – № 1. – С. 36-39. - DOI https://doi.org/10.15421/392009.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Сімейне право. Family law. Семейное право; припинення шлюбу; прекращение брака; termination of marriage; позовне провадження; исковое производство; lawsuit; подружжя; супруги; spouses; сімейні правовідносини; семейные правоотношения; family legal relations; розірвання шлюбу; расторжение брака; dissolution of marriage; законодавство; законодательство; legislation; фактичні взаємини подружжя; фактические взаимоотношения супругов; actual relationship of the spouses