Особливості здійснення поліцейського піклування в умовах воєнного стану - Зінченко, Д. А.; Джафарова, О. В.; Кулик, Г. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). –Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 199-200, 2023)
Ця анотація охоплює ключові аспекти поліцейського піклування під час воєнного стану. Особлива увага приділяється адаптації правоохоронної діяльності до екстремальних умов, що виникають у воєнний час. Аналізується, як змінюються стандартні процедури роботи поліції, а також які додаткові обов'язки та відповідальності виникають перед поліцейськими. Окрема увага приділяється забезпеченню прав та свобод громадян, а також взаємодії з іншими безпековими структурами та громадянським суспільством. Також розглядаються питання етики та моральних дилем, які виникають у поліцейських під час виконання обов'язків у воєнний час.

This annotation covers the key aspects of police care during martial law. Special attention is given to the adaptation of law enforcement activities to the extreme conditions arising in wartime. It analyzes how standard police procedures change, as well as what additional duties and responsibilities arise for the police. Particular attention is paid to ensuring the rights and freedoms of citizens, as well as interaction with other security structures and civil society. Questions of ethics and moral dilemmas that arise for police officers during the performance of duties in wartime are also considered.
Peculiarities of police guardianship under martial law
Keywords: поліцейське піклування, воєнний стан, правоохоронна діяльність, громадянські права, взаємодія з безпековими структурами, етика у поліції, моральні дилеми.; police care, martial law, law enforcement activities, civil rights, interaction with security structures, police ethics, moral dilemmas.