Норми моралі як юридичний факт у трудовому праві: виклики сьогодення - Клименко, А. Л.; Klymenko, A. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9587-5827 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 266 - 268., 2020)
В статті зазначено, що порушення норм моралі може спричиняти розірвання трудового договору лише з працівниками, які виконують виховні функції. Норми, що регулюють розірвання трудового договору у зв'язку з встановленням аморального проступку мають прогалини, кваліфікація проступку що порушує норми моралі відрізняється складністю внаслідок оціночного характеру даної категорії. В статье указано, что нарушение норм морали может повлечь за собой расторжение трудового договора только с работниками, выполняющими воспитательные функции. Нормы, регулирующие расторжение трудового договора в связи с установлением аморального проступка имеют пробелы, квалификация проступка нарушающей нормы морали отличается сложностью в результате оценочного характера данной категории. The article states that violation of moral norms can lead to termination of the employment contract only with employees who perform educational functions. The norms governing the termination of an employment contract in connection with the establishment of an immoral misconduct have gaps, the qualification of a misdemeanor that violates the norms of morality is difficult due to the evaluative nature of this category.
Клименко А. Л. Норми моралі як юридичний факт у трудовому праві: виклики сьогодення / А. Л. Клименко // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 266 - 268.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; норми моралі; юридичний факт; аморальний проступок; нормы морали; юридический факт; безнравственный проступок; norms of morality; legal fact; immoral transgression