Злочини проти людяності як елемент агресивної війни росії проти України - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 24-29, 2024)
Наголошено, що на території України представниками російської федерації масово вчиняються злочини проти людяності, які вимагають самостійної та адекватної правової оцінки, що ставить на порядок денний питання з реформування кримінального законодавства.

It was emphasized that on the territory of Ukraine, the representatives of the Russian Federation commit massive crimes against humanity, which require an independent and adequate legal assessment, which puts the issue of reforming criminal legislation on the agenda.

Отмечено, что на территории Украины представителями российской федерации массово совершаются преступления против человечности, требующие самостоятельной и адекватной правовой оценки, что ставит на повестку дня вопрос реформирования уголовного законодательства.
Keywords: злочини проти людяності; crimes against humanity; преступления против человечности; міжнародно-правова модифікація; international legal modification; международно-правовая модификация; агресивна війна; aggressive war; агрессивная война; кримінальне законодавство; criminal legislation; уголовное законодательство