Про призначення експертизи у процесі розгляду справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з незаконним виробництвом, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням наркотичних засобів або психотропних речовин - Галкіна, О. М.; Halkina, O. M. (Світ наукових досліджень: матеріали міжнар. мультидисц. наук.-практ. конф. : Вип. 17 (м. Тернопіль, 16-17 берез. 2023 р. ). – Тернопіль, 2023. - С. 121-124, 2023)
Розглянуто питання декриміналізації незаконного поводження з наркотичними засобами та нормативно-правові акти з питань призначення експертизи у справах про адміністративні правопорушення, пов’язані з незаконним виробництвом, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням наркотичних засобів або психотропних речовин. З метою удосконалення законодавства України запропоновано внесення відповідних змін до нього стосовно призначення судової експертизи при розгляді справ про адміністративні правопорушення за ст. 44 КУпАП.

The issues of decriminalization of the illegal circulation of narcotic drugs and regulatory legal acts on the appointment of an expert examination in cases of administrative offenses related to the illegal production, acquisition, storage, transportation, shipment of narcotic drugs or psychotropic substances are considered. In order to improve the legislation of Ukraine, it is proposed to make appropriate changes to it regarding the appointment of a forensic expert when considering cases of administrative offenses under Art. 44 of the Labor Code of Ukraine.

Рассмотрены вопросы декриминализации незаконного обращения с наркотическими средствами и нормативно-правовые акты по вопросам назначения экспертизы по делам об административных правонарушениях, связанные с незаконным производством, приобретением, хранением, перевозкой, пересылкой наркотических средств или психотропных веществ. В целях усовершенствования законодательства Украины предложено внесение соответствующих изменений в него относительно назначения судебной экспертизы при рассмотрении дел об административных правонарушениях по ст. 44 КУоАП.
Keywords: Україна; наркотичні засоби; наркотики; психотропні речовини; призначення експертизи; експерт; експертиза; drugs; psychotropic substances; expert examination appointment; expert; Ukraine; назначение экспертизы