Покарання та його роль у системі протидії злочинності - Давиденко, В. Л.; Davydenko, V. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8175-7026; Бірукова, Л. М.; Birukova, L. M. (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 166-168., 2020)
Визначено, що покарання є важливою кримінально-правовою інституцією та має провідну роль у системі протидії злочинності. Водночас важливою тенденцією розвитку сучасної системи покарань в Україні стає подальша її гуманізація та зміцнення в ній одного із найбільш пріоритетних принципів – принцип поваги до прав людини. Определено, что наказание является важным уголовно-правовым институтом и играет ведущую роль в системе противодействия преступности. В то же время, важной тенденцией развития современной системы наказаний в Украине становится дальнейшая ее гуманизация и укрепление в ней одного из наиболее приоритетных принципов – принцип уважения прав человека. It is determined that punishment is an important criminal law institution and plays a leading role in the system of combating crime. At the same time, an important trend in the development of the modern system of punishments in Ukraine is its further humanization and strengthening one of the most priority principles in it - the principle of respect for human rights.
Давиденко В. Л. Покарання та його роль у системі протидії злочинності / В. Л. Давиденко, Л. М. Бірукова // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін.; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 166-168.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; протидія злочинності; противодействие преступности; combating crime; боротьба зі злочинністю; борьба с преступностью; fight against crime; покарання; наказание; punishment; запобігання кримінальним правопорушенням; предотвращение уголовных правонарушений; prevention of criminal offenses; кримінальні правопорушення; уголовные правонарушения; criminal offenses