Вивчення соціального середовища як фундаментальний напрям розвитку пенітенціарної науки - Городиський, М. І.; Gorodysky, M. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2093-5263; Севостьянов, В. П.; Sevostianov, V. P. (Форум права. - 2013. - № 1. - С. 201–204, 2013)
Розглянуто проблеми формування і розвитку основ пенітенціарної науки в Україні, як комплексної соціально-правової галузі знань про мету, зміст, засоби впливу на особистість засудженого в сучасних умовах його соціалізації, криміналізації, ресоціалізації, пенітенціарного і пост пенітенціарного впливу.

Article is devoted to problems of formation and development of bases of penitentiary science in Ukraine as complex social legal branch of knowledge of the purposes, contents, means and ways of impact on the personality condemned in modern conditions of its socialization, criminalization, resocialization, penitentiary and a post of penitentiary influence.

Рассмотрены проблемы формирования и развития основ пенитенциарной науки в Украине как комплексной социально-правовой отрасли знаний о целях, содержании, средствах и способах воздействия на личность осужденного в современных условиях его социализации, криминализации, ресоциализации, пенитенциарного и пост пенитенциарного воздействия.
The Study of Social Protection as a Fundamental Direction of the Penitentiary Science
Изучение социального среды как фундаментальное направление развития пенитенциарной науки
Городиський, М. І. Вивчення соціального середовища як фундаментальний напрям розвитку пенітенціарної науки [Електронний ресурс] / М. І. Городиський, В. П. Севостьянов // Форум права. — 2013. — № 1. — С. 201-204. — Режим доступу: http ://archive. nbuv.gov. ua/e-journals/FP/2013-1/13gmirpn.pdf.
Keywords: Кримінально-виконавче право. Criminal and Executive Law. Уголовно-исполнительное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; пенітенціарна наука; пенитенциарная наука; penitentiary science; соціальне середовище; социальная среда; social environment