Важливість спеціальних професійних знань працівників кінологічних служб в екстремальних умовах - Кольчик, А. С.; Kolchyk, A. S.; Комзюк, М. А.; Komziuk, M. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7656-1061 (Шляхи покращення професійного рівня працівників кінологічних служб : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 груд. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 92-95, 2018)
Наголошено, що для виконання безпосередніх посадових обов’язків, ефективної організації службової діяльності, усвідомленого виходу зі складних ситуацій, уникнення напружених ситуацій, ефективного розподілу свого часу тощо, інспектор-кінолог повинен володіти спеціальними знаннями. Формування спеціальних знань інспекторів-кінологів відбувається як в процесі спеціальної підготовки так і під час виконання службових обов’язків.

It was emphasized that for the performance of direct official duties, effective organization of official activities, conscious way out of difficult situations, avoidance of stressful situations, effective distribution of one's time, etc., a canine inspector must possess special knowledge. The formation of special knowledge of canine inspectors takes place both in the process of special training and during the performance of official duties.

Отмечено, что для выполнения непосредственных должностных обязанностей, эффективной организации служебной деятельности, осознанного выхода из сложных ситуаций, избегания напряженных ситуаций, эффективного распределения своего времени и т.п., инспектор-кинолог должен обладать специальными знаниями. Формирование специальных знаний инспекторов-кинологов происходит как в процессе специальной подготовки, так и при исполнении служебных обязанностей.
Кольчик, А. С. Важливість спеціальних професійних знань працівників кінологічних служб в екстремальних умовах / Анастасія Сергіївна Кольчик, Микола Анатолійович Комзюк // Шляхи покращення професійного рівня працівників кінологічних служб : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 груд. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2018. – С. 92-95.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Україна. Ukraine. Украина; кінологічна служба; кинологическая служба; cynological service; працівник кінологічної служби; employee of the cynological service; работник кинологической службы; екстремальні умови; extreme conditions; экстремальные условия; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность; спеціальні знання; special knowledge; специальные знания