Особливості гарантування прав і свобод людини в умовах воєнного стану в Україні - Лазарєв, В. В.; Lazariev, V. V.; Малиновська, Т. М.; Malynovska, T. M.; Лазарєв Віктор Вікторович (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 71-73, 2022)
В статті розкриваються особливості гарантування прав і свобод людини в умовах воєнного стану в Україні. Зазначається, що у сучасному світі застосування обмежень прав і свобод людини є одним з ґрунтовних елементів взаємовідносин людини з державою. Це здійснюється з метою знаходження компромісу між суспільством і державою, яке проявляється у захисті особи, прав і свобод інших осіб від свавілля. В Україні ця теза закріплена на рівні Конституції у статті 23. В статье раскрываются особенности гарантирования прав и свобод человека в условиях военного положения в Украине. Отмечается, что в современном мире применение ограничений прав и свобод человека является одним из основательных элементов взаимоотношений человека с государством. Это осуществляется с целью нахождения компромисса между обществом и государством, которое проявляется в защите личности, прав и свобод других лиц от произвола. В Украине этот тезис закреплен на уровне Конституции в статье 23. The article reveals the features of guaranteeing human rights and freedoms in the conditions of martial law in Ukraine. It is noted that in the modern world, the application of restrictions on human rights and freedoms is one of the fundamental elements of human relationships. with the state. This is done in order to find a compromise between society and the state, which is manifested in the protection of the individual, the rights and freedoms of others from arbitrariness. AT In Ukraine, this thesis is enshrined at the level of the Constitution in Article 23.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; воєнний стан; права і свободи людини і громадянина; захист прав людини; військовий стан; надзвичайний стан; военное положение; права и свободы человека и гражданина; защита прав человека; martial law; rights and freedoms of man and citizen; protection of human rights; чрезвычайное положение; state of emergency