Проблеми забезпечення публічної безпеки та протидії злочинності в регіоні - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2018. – № 1. – С. 34-41, 2018)
У статті розглянуті основні заходи з удосконалення системи забезпечення публічної безпеки та порядку в Харківській області, превенції правопорушень, координація у цьому напрямі дій органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, територіальних правоохоронних та контролюючих органів, громадських інститутів та населення з метою захисту конституційних прав і свобод громадян, дітей, інших малозахищених верств населення, зниження тиску злочинного середовища на громадян, недопущення загострення криміногенної ситуації в регіоні, підвищення захищеності інфраструктури області, проведення інформаційно-просвітницьких заходів серед населення регіону, підвищення його правової свідомості та заохочення до участі у заходах із забезпечення публічної безпеки і порядку, створення умов для продуктивного та ефективного розвитку економічного, промислового, культурного, науково-технічного потенціалу Харківщини.

Te article deals with the main measures to improve the system of ensuring public security and order in the Kharkiv region, prevention of oﬀenses, coordination in this area of action of state executive authorities, local authorities, territorial law enforcement and controlling bodies, public institutions and the population in order to protect constitutional rights and the freedoms of citizens, children, other vulnerable groups of the population, reducing the pressure of the criminal environment on citizens, preventing the aggravation of a criminalized sieve in the region, enhancement of the infrastructure’s security in the region, information and education measures among the population of the region, increase of its legal consciousness and encouragement to take part in public safety and order measures, creation of conditions for productive and eﬀective development of economic, industrial, cultural, scientifc-technical potential of the Kharkiv region.

В статье рассмотрены основные меры по совершенствованию системы обеспечения общественной безопасности и порядка в Харьковской области, превенции правонарушений, координация в этом направлении действий органов государственной власти, органов местного самоуправления, территориальных правоохранительных и контролирующих органов, общественных институтов и населения с целью защиты конституционных прав и свобод граждан, детей, других малообеспеченных слоев населения, снижение давления преступной среды на граждан, недопущения обострения криминогенной ситуации в регионе, повышение защищенности инфраструктуры области, проведение информационно-просветительских мероприятий среди населения региона, повышение его правового сознания и поощрение участия в мероприятиях по обеспечению общественной безопасности и порядка, создание условий для продуктивного и эффективного развития экономического, промышленного, культурного, научно-технического потенциала Харьковщины.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; протидія злочинності; публічна безпека; публічний порядок; правоохоронні органи; забезпечення правопорядку; правопорядок; профілактичні заходи; противодействие преступности; публичная безопасность; публичный порядок; правоохранительные органы; обеспечения правопорядка; профилактические мероприятия; crime counteraction; public security; public order; law enforcement agencies; preventive measures