Судові протиріччя застосування інституту набувальної давності до самочинного будівництва - Савченко, А. С.; Savchenko, A. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3650-4289 (Вісник Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. - 2017. - № 1. - С. 18-22, 2017)
У статті досліджується правова природа набувальної давності як спосіб визнання права власності на об’єкти самочинного будівництва. На підставі матеріалів судової практики аналізуються умови застосування набувальної давності до об’єктів будівництва, а також з’ясовується можливість її застосування в контексті об’єктів самочинного будівництва.

The article examines the legal nature of the prescription as a way of recognition of ownership of unauthorized construction. Based on case law analyzes the conditions applying to the prescription of construction, and it turns out the possibility of its application in the context of the objects of unauthorized construction.

В статье исследуется правовая природа приобретательской давности как способа признания права собственности на объекты самовольного строительства. На основании материалов судебной практики анализируются условия применения приобретательской давности к объектам строительства, а также выясняется возможность ее применения в контексте объектов самовольного строительства.
Судебные противоречия применения института приобретательской давности к самовольному строительству
Legal contradictions of the institute for prescription unauthorized construction
Савченко, А. Судові протиріччя застосування інституту набувальної давності до самочинного будівництва / Аріна Савченко // Вісник Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. - 2017. - № 1. - С. 18-22.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; нерухомість; набувальна давність; самочинне будівництво; недвижимость; приобретательская давность; самовольное строительство; real estate; usucaption; unauthorized construction