Скорочений робочий тиждень: наслідки пандемії чи технічного прогресу - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Сергій Гусаров (Сучасний стан забезпечення трудових прав і прав у сфері соціального забезпечення та перспективи його поліпшення : матеріали ІХ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 4 черв. 2021 р.). - Xарків : ХНУВС, 2021. - С. 33-36, 2021)
Відзначено, що скорочення стандартної кількості робочих годин та днів підвищує продуктивність праці і позитивно впливає на самопочуття працівників та навколишнє середовище. Розглянуто питання запровадження скороченого робочого тижня, як в Україні, так і у світі, які потребують подальших наукових досліджень.

It is noted that reducing the standard number of working hours and days increases productivity and has a positive effect on the well-being of workers and the environment. The issue of introduction of a reduced working week, both in Ukraine and in Ukraine, is considered world in need of further research.

Отмечено, что сокращение стандартного количества рабочих часов и дней повышает производительность труда и положительно влияет на самочувствие работников и окружающую среду. Рассмотрены вопросы внедрения сокращенной рабочей недели, как в Украине, так и в мире, которые требуют дальнейших научных исследований.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; скорочений робочий тиждень; сокращенная рабочая неделя; reduced working week