Introduction of modern technologies into the national security: international experience and Ukrainian realities - Ivancho, I. S.; Іванчо, І. С. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 102-103, 2025)
Відзначена необхідність впровадження сучасних технологій у сферу національної безпеки України, оскільки геополітична ситуація і безпекові виклики змінюються швидко. Досвід США, Китаю, Ізраїлю може стати корисним для нашої країни, оскільки ці держави успішно застосовують передові технології, такі як штучний інтелект, кібербезпеку, роботизацію та масове спостереження для захисту національних інтересів.

The need to introduce modern technologies into the sphere of national security of Ukraine was noted, as the geopolitical situation and security challenges are changing rapidly. The experience of the USA, China, and Israel can be useful for our country, as these states are successfully applying advanced technologies such as artificial intelligence, cybersecurity, robotics, and mass surveillance to protect national interests.
Keywords: сучасні технології; національна безпека; Україна; міжнародний досвід; modern technologies; national security; Ukraine; international experience