Інноваційні підходи до роз’яснювально-превентивної діяльності поліції Грузії та країн Балтії: досвід для України - Чумак, В. В.; Chumak, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6171-2250 (Вісник Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка. – 2019. – № 1 (85). – С. 193-200, 2019)
У статті проаналізовано інноваційні форми та методи роз’яснювально-превентивної діяльності поліції Грузії та країн Балтії. Охарактеризовано символи латвійської, литовської та естонської поліції, запроваджені як засіб превентивної діяльності поліції вказаних країн. Виснувано, що для якісного реформування поліції в Україні потрібно вивчати зарубіжний позитивний досвід та впроваджувати його для забезпечення успішної реалізації роз’яснювально-превентивної діяльності поліції.

The article analyzes the main innovative measures of explanatory and preventive activity of the Georgian and Baltic police forces. The author has determined that today, attention is focused not on the elimination of the consequences of the crime, but on measures of a preventive nature - this is the provision of explanatory and preventive activities by police officers.

В статье проанализированы инновационные формы и методы разъяснительно-превентивной деятельности полиции Грузии и стран Балтии. Охарактеризованы символы латвийской, литовской и эстонской полиции, которые внедрены как средство превентивной деятельности полиции указанных стран. Сделан вывод, что для качественного реформирования полиции в Украине необходимо изучать зарубежный положительный опыт и внедрять его для обеспечения успешной реализации разъяснительно-превентивной деятельности полиции.
Innovative Approaches to the Explanatory and Preventive Activities of the Georgian Police and the Baltic States: Experience for Ukraine
Инновационные подходы к разъяснительно-превентивной деятельности полиции Грузии и стран Балтии: опыт для Украины
Чумак, В. В. Інноваційні підходи до роз’яснювально-превентивної діяльності поліції Грузії та країн Балтії: досвід для України / В. В. Чумак // Вісник Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка. – 2019. – № 1 (85). - С. 193-200.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; поліція; полиция; police; Грузія; Грузия; Georgia; країни Балтії; страны Балтии; Baltic countries; інновації; инновации; innovation; роз’яснювально-превентивна діяльність; разъяснительно-превентивная деятельность; explanatory and preventive activities