Бланкетність кримінально-правової заборони щодо поганого поводження з військовополоненими (ст. 434 Кримінального кодексу України): національний і міжнародний елементи - Бадюков, Ю. В.; Badiukov, Yu. V. (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. – 2018. – Вип. 6, т. 1. - С. 125-128, 2018)
Здійснено огляд бланкетних елементів у нормі про кримінальну відповідальність за погане поводження з військовополоненими (ст. 434 Кримінального кодексу України). Показано зв’язки зазначеної норми з нормами міжнародного гуманітарного права та військового законодавства України. Сформульовано деякі пропозиції щодо подальшої імплементації вимог міжнародно-правових актів у кримінальне законодавство України.

A review of blanket elements in the norm on criminal liability for ill-treatment of prisoners of war (Article 434 of the Criminal Code of Ukraine) was carried out. The connections of the specified norm with norms of international humanitarian law and military legislation of Ukraine are shown. Some proposals regarding the further implementation of the requirements of international legal acts into the criminal legislation of Ukraine have been formulated.

Проведен обзор бланкетных элементов в норме об уголовной ответственности за плохое обращение с военнопленными (ст. 434 Уголовного кодекса Украины). Показаны связи указанной нормы с нормами международного гуманитарного права и военного законодательства Украины. Сформулированы некоторые предложения по дальнейшей имплементации требований международно-правовых актов в уголовное законодательство Украины.
Keywords: військові злочини; war crimes; воинские преступления; військовополонений; prisoners of war; военнопленный; погане поводження; abusive treatment; плохое обращение; кримінальна відповідальність; criminal liability; уголовная ответственность; бланкетні норми; blanket norms; бланкетные нормы