Європейський досвід реформування органів поліції (на прикладі Естонської Республіки) - Чумак, В. В.; Chumak, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6171-2250 (Вісник Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка. – 2015. – № 4 (72). - С. 153-158, 2015)
У статті проаналізовано процеси реформування органів внутрішніх справ Естонської Республіки. Розглянуто особливості процесів становлення та організації діяльності поліції в Естонії. Проаналізовано структуру та повноваження Міністерства внутрішніх справ Естонії. Зазначено, що поліцейська система Естонії відноситься до найбільш ефективно діючої системи Європи. Також обґрунтовано доцільність використання досвіду діяльності поліції Естонської Республіки в Україні. The article analyzes the reform of the internal affairs of Estonia. The features of the formation and organization of the police in Estonia. The structure and powers of the Ministry of Internal Affairs of Estonia. Indicated that police system in Estonia is among the most-effective the current system of Europe. The report states that the experience of reforming the Ministry of Interior of Estonia deserves special attention in order to improve performance and further development of the internal affairs of Ukraine. В статье проанализированы процессы реформирования органов внутренних дел Эстонской Республики. Рассмотрены особенности процессов становления и организации деятельности полиции в Эстонии. Проанализирована структура и полномочия Министерства внутренних дел Эстонии. Отмечено, что полицейская система Эстонии относится к наиболее эффективно действующей системы Европы. Также обоснована целесообразность использования опыта деятельности полиции Эстонской Республики в Украине.
The European experience of police reform (on the example of Estonia)
Европейский опыт реформирования органов полиции (на примере Эстонской Республики)
Чумак, В. В. Європейський досвід реформування органів поліції (на прикладі Естонської Республіки) / В. В. Чумак // Вісник Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка. – 2015. – № 4 (72). - С. 153-158.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; поліція; полиция; police; Естонська Республіка; Эстонская Республика; Republic of Estonia; Естонія; Эстония; Estonia; реформування; реформирование; reforming; Міністерство внутрішніх справ Естонії; Министерство внутренних дел Эстонии; Ministry of Internal Affairs of Estonia; повноваження; полномочия; powers; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience