До питання міжнародних стандартів адвокатської діяльності - Яловий, О. О.; Yalovyi, O. O. (Актуальні питання фінансової безпеки : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 209-211, 2023)
Визначено, що міжнародні стандарти адвокатської діяльності визначають мінімальні вимоги до здійснення адвокатської діяльності та забезпечують захист прав та свобод громадян. Розуміння та дотримання міжнародних стандартів є важливим для забезпечення незалежності та недоторканності адвокатів, а також для забезпечення права на захист та представництво у суді. Важливо, щоб держави та адвокатські організації дотримувались міжнародних стандартів та забезпечували їх виконання, оскільки це допоможе зберегти і зміцнити довіру громадян до правосуддя та забезпечити правову державу.

It was determined that the international standards of advocacy determine the minimum requirements for the practice of advocacy and ensure the protection of the rights and freedoms of citizens. Understanding and complying with international standards is important to ensure the independence and inviolability of lawyers, as well as to ensure the right to defense and representation in court. It is important that states and advocacy organizations adhere to and enforce international standards, as this will help preserve and strengthen citizens' trust in justice and ensure the rule of law.

Установлено, что международные стандарты адвокатской деятельности определяют минимальные требования к осуществлению адвокатской деятельности и обеспечивают защиту прав и свобод граждан. Понимание и соблюдение международных стандартов важно для обеспечения независимости и неприкосновенности адвокатов, а также для обеспечения права на защиту и представительство в суде. Важно, чтобы государства и адвокатские организации соблюдали международные стандарты и обеспечивали их выполнение, поскольку это поможет сохранить и укрепить доверие граждан к правосудию и обеспечить правовое государство.
Яловий, О. О. До питання міжнародних стандартів адвокатської діяльності / Олександр Олександрович Яловий // Актуальні питання фінансової безпеки : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 берез. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та без-пека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 209-211.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Міжнародне право .International Law. Международное право; Україна. Ukraine. Украина; адвокатська діяльність; advocacy; адвокатская деятельность; міжнародні стандарти; international standards; международные стандарты; адвокатура; правова держава