Адміністративно-правові засоби протидії нелегальній міграції в Україні - Соколовський, А. С.; Sokolovskyi, A. S. (Гуманітарні аспекти цифрового суспільства : тези доп. учасників міжн. наук.-практ. конф. (м. Харків, 8 груд. 2022 р.). - Харків: НДІ ППС, 2022. - С. 119-121, 2022)
Підкреслено, що адміністративно-правові засоби є невід'ємною частиною системи публічного управління, спрямованою на забезпечення ефективності та законності в діяльності органів публічної влади та інших суб'єктів адміністративно-правових відносин. Вони забезпечують реалізацію державної політики та захист прав і свобод громадян.

It is emphasized that administrative and legal means are an integral part of the public administration system aimed at ensuring efficiency and legality in the activities of public authorities and other administrative and legal entities relations They ensure the implementation of state policy and protection of the rights and freedoms of citizens.

Подчеркнуто, что административно-правовые средства являются неотъемлемой частью системы публичного управления, направленной на обеспечение эффективности и законности в деятельности органов публичной власти и других субъектов административно-правовых отношений. Они обеспечивают реализацию государственной политики и защиту прав и свобод граждан.
Keywords: нелегальна міграція; протидія нелегальній міграції; адміністративно-правові засоби; illegal migration; combating illegal migration; administrative and legal means; нелегальная миграция; противодействие нелегальной миграции; административно-правовые средства