Історія розвитку локального правового регулювання трудових відносин в Україні за часів існування Російської Імперії - Сичова, В. В.; Sychova, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3031-4994 (Проблеми розвитку соціально-трудових прав та профспілкового руху в Україні : матеріали VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 трав.2020 р.). – Xарків: ХНУВС, 2020. – С. 235-238., 2020)
Розглянуто період 1861–1917 років, який характеризується тим, що у цей час ведеться активна нормотворча діяльність держави щодо регулювання трудових відносин. Приймається велика кількість законів та підзаконних нормативно-правових актів, які покликані регулювати трудові відносини. Крім того, важливим досягненням зазначеного періоду є розширення прав уповноважених суб’єктів щодо локальної нормотворчості. Рассмотрен период 1861-1917 годов, характеризующийся тем, что в настоящее время ведется активная нормотворческая деятельность государства по регулированию трудовых отношений. Принимается большое количество законов и подзаконных нормативно-правовых актов, призванных регулировать трудовые отношения. Кроме того, важным достижением указанного периода является расширение прав уполномоченных субъектов относительно локального нормотворчества. The period of 1861-1917 is considered, which is characterized by the fact that the state is currently conducting active rule-making activities to regulate labor relations. A large number of laws and by-laws are adopted to regulate labor relations. In addition, an important achievement of this period is the expansion of the rights of authorized entities regarding local rule-making.
Сичова В. В. Історія розвитку локального правового регулювання трудових відносин в Україні за часів існування Російської Імперії / В. В. Сичова / Проблеми розвитку соціально-трудових прав та профспілкового руху в Україні : матеріали VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 трав. 2020 р.) / за заг. ред. К. Ю. Мельника; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Xарків: ХНУВС, 2020. – С. С. 235-238.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Російська імперія; Российская империя; Russian empire; правове регулювання трудових відносин; правовое регулирование трудовых отношений; legal regulation of labor relations; трудові відносини; трудовые отношения; labor relations; локальні норми; локальные нормы; local norms; регулювання фабричних відносин; регулирование фабричных отношений; regulation of factory relations; локальне правове регулювання; локальное правовое регулирование; local legal regulation; исторический аспект; історичний аспект; исторический аспект; historical aspect; період 1861–1917 років; период 1861-1917 годов; period 1861-1917