Проблемні питання Проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо проходження служби в поліції» - Мельник, К. Ю.; Melnyk, K. Yu. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 69-70, 2021)
Досліджено Проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо проходження служби в поліції», який вносить чергові зміни у Закон України «Про Національну поліцію». Аналіз змісту Проєкту свідчить про невідповідність окремих пропонованих ним норм Конституції України та законодавству про працю. Проєкт не виправляє дану ситуацію, а лише погіршує її. Внесено пропозицію повністю переробити статтю 65 Закону України «Про Національну поліцію» керуючись Конституцією України, Кодексом законів про працю України та Постановою Пленуму Верховного Суду України «Про практику розгляду судами трудових спорів».

The Draft Law of Ukraine "On Amendments to of some laws of Ukraine on police service", which makes further changes to the Law of Ukraine "On the National Police". The analysis of the content of the Project shows the inconsistency of certain norms proposed by the Constitution of Ukraine and labor legislation. The project does not correct this situation, but only worsens it. A proposal was made to completely revise Article 65 of the Law of Ukraine "On the National Police" guided by the Constitution of Ukraine, the Code of Labor Laws of Ukraine and the Resolution Plenum of the Supreme Court of Ukraine "On the practice of consideration of labor disputes by courts".

Исследован Проект Закона Украины «О внесении изменений в некоторые законы Украины о прохождении службы в полиции», который вносит очередные изменения в Закон Украины «О Национальной полиции». Анализ содержания Проекта свидетельствует о несоответствии отдельных предлагаемых им норм Конституции и законодательству о труде. Проект не исправляет данную ситуацию, а только усугубляет ее. Внесено предложение полностью переработать статью 65 Закона Украины "О Национальной полиции" руководствуясь Конституцией Украины, Кодексом законов о труде Украины и Постановлением Пленума Верховного Суда Украины "О практике рассмотрения судами трудовых споров".
Keywords: поліцейські; police; полицейские; Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; проходження служби; passing the service; прохождение службы; законодавство; legislation; законодательство; проєкт