Адміністративно-правові засади забезпечення державно-приватного партнерства у сфері вищої освіти : дисертація - Боднар, С. В.; Bodnar, S. V. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У дисертації наведено теоретичне узагальнення та запропоновано вирішення наукової проблеми – визначення сутності та особливостей адміністративно-правових засад забезпечення державно-приватного партнерства у сфері вищої освіти, що лягло в основу розроблення низки концептуальних засад удосконалення адміністративного законодавства у цій сфері. За результатами проведеної роботи напрацьовано низку науковопрактичних висновків та рекомендацій.

The thesis presents a theoretical generalisation and a new solution to the scientific problem of defining the essence and features of the administrative and legal framework for ensuring public-private partnership in higher education, which formed the basis for developing a number of conceptual foundations for improving administrative legislation in this area. Based on the results of the work carried out, a number of scientific and practical conclusions and recommendations have been developed.

В диссертации приведено теоретическое обобщение и предложено решение научной проблемы – определение сущности и особенностей административно-правовых основ обеспечения государственно-частного партнерства в сфере высшего образования, что легло в основу разработки ряда концептуальных основ усовершенствования административного законодательства в этой сфере. По результатам проведенной работы наработан ряд научно-практических выводов и рекомендаций.
Administrative and legal principles of ensuring public-private partnership in the field of higher education
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 081 – Право; 081; 12.00.07; державно-приватне партнерство; вища освіта; адміністративно-правове регулювання; адміністративно-правові форми; методи; суб’єкт; компетенція; повноваження; зарубіжний досвід; адміністративне законодавство; міжнародне партнерство; оцінювання; ефективність; public-private partnership; higher education; administrative and legal regulation; administrative and legal forms; methods; subject; competence; powers; foreign experience; administrative legislation; international partnership; evaluation; efficiency; государственно-частное партнерство; высшее образование; административно-правовое регулирование; административно-правовые формы; методы; субъект; компетенция; полномочия; зарубежный опыт; административное законодательство; международное партнерство; оценка; эффективность