Правові засади прямого оподаткування в УСРР у роки НЕПу - Юрченко, В. М.; Yurchenko, V. M. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч. 2. - С. 122-127, 2003)
Розглянуто, що протягом кількох років держава, яка проголосила владу робітників і селян, відмову від товарно-грошових відносин, була змушена впроваджувати господарський розрахунок у сферу промисловості й торгівлі, створити тверду валюту і розвинуту кредитно-банківську систему, широко використовувати різні методи стимулювання праці робітників і селян. Рассмотрено, что в течение нескольких лет государство, провозгласившее власть рабочих и крестьян, отказ от товарно-денежных отношений, было вынуждено внедрять хозяйственный расчет в сферу промышленности и торговли, создать твердую валюту и развитую кредитно-банковскую систему, широко использовать различные методы стимулирования труда работников и крестьян. It is considered that for several years the state, which proclaimed the power of workers and peasants, the abandonment of commodity-money relations, was forced to introduce economic accounting in the sphere of industry and trade, create a hard currency and a developed credit and banking system, widely use various methods of stimulating workers' labor and peasants.
Юрченко, В. М. Правові засади прямого оподаткування в УСРР у роки НЕПу / В. М. Юрченко // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч. 2. - С. 122-127
Keywords: Історія. History. История; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; розвиток податкової системи; развитие налоговой системы; tax system development; УСРР; УССР; роки НЕПу; годы НЭПа; історичний аспект; исторический аспект; historical aspect; єдність податкової політики; единство налоговой политики; unity of tax policy