Щодо сутності правового стимулювання - Лазарєв, В. В.; Lazariev, V. V.; Лазарєв Віктор Вікторович (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 260 - 262, 2019)
Наведено визначення терміну "правове стимулювання", що надається цій юридичній категорії різними авторами. Звертається увага, що розуміння означеної категорії різними дослідниками мають певні особливості. Визначаються основні ознаки, що притаманні правовому стимулюванню. У підсумку, наводиться власне визначення терміну "правове стимулювання".

The definition of the term "legal incentive" given to this legal category by various authors is given. Attention is drawn to the fact that different researchers have definite understanding of this category. The main features of legal incentives are identified. As a result, the definition of "legal incentive" is given.

Приводится определение термина "правовое стимулирование", которое предоставляется этой юридической категории разными авторами. Обращается внимание, что понимание указанной категории разными исследователями имеют определенные особенности. Определяются основные признаки, присущие правовому стимулированию. В итоге, приводится собственное определение термина "правовое стимулирование".
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; стимул; правовий стимул; стимулювання; правове стимулювання; правовой стимул; стимулирование; правовое стимулирование; incentive; legal incentive; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации