Окремі аспекти кримінального і кримінального процесуального регулювання та застосування у правозастосовній діяльності примусових заходів виховного характеру щодо неповнолітніх - Вакуленко, О. Ф.; Vakulenko, O. F. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2016. - Вип. 2, ч. 1. - С. 217-221, 2016)
У статті розглянуто кримінально-правові та кримінально процесуальні аспекти законодавчого регулювання і практичного застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного характеру. Досліджено дискусійні питання щодо віднесення таких заходів до кримінальної відповідальності та покарання. У зв’язку з термінологічною та іншою невизначеністю в КК України та КПК України і з метою усунення прогалин, запропоновано внесення змін та доповнень до вказаних законодавчих актів з досліджених питань.

The author of the article studied criminal law and criminal procedural law aspects of the legislation and the practical application compulsory educational measures for minors. Abstract discussion questions on the assignment of such measures to criminal prosecution and punishment were considered. The author suggested amendments and additions to these legislative acts on the issues explored because of the terminology and other inconsistencies in the Criminal Code and Criminal Procedure Code and in order to eliminate contradictions.

В статье рассмотрены уголовно-правовые и уголовно процессуальные аспекты законодательного регулирования и практического применения к несовершеннолетним принудительных мер воспитательного характера. Исследованы дискуссионные вопросы по отнесению таких мер к уголовной ответственности и наказанию. В связи с терминологическим и другим несоответствием в УК Украины и УПК Украины и в целях устранения противоречий предложено внесение изменений и дополнений к указанным законодательным актам по исследованным вопросам.
Keywords: неповнолітні; примусові заходи виховного характеру; кримінальне регулювання; кримінальне процесуальне регулювання; правозастосовна діяльність; minors; coercive educational measures; criminal regulation; criminal procedural regulation; law enforcement activity; несовершеннолетние; принудительные меры воспитательного характера; уголовное регулирование; уголовное процессуальное регулирование; правоприменительная деятельность