Громадська безпека як об’єкт дозвільної діяльності правоохоронних органів - Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Джафарова Олена В'ячеславівна (Police activity in Ukraine and European countries: modern standards and unification options : collective monograph. - Riga : Baltija Publishing, 2021. - P. 57-81, 2021)
Доведено, що правоохоронні органи – це державні інституції, основним призначенням та метою створення яких є дотримання і захист прав і свобод людини та громадянина і які для цього наділені таким правовим інструментарієм, як примус. Наголошено, що окремі державні інституції можуть наділятися правоохоронною функцією, яка не є основною у діяльності останніх, але дає змогу за допомогою останньої припиняти різного роду порушення встановлених правил у тій чи іншій сфері.

It is proved that law enforcement agencies are state institutions, the main purpose and purpose of which is the observance and protection of the rights and freedoms of man and citizen, and endowed with such legal tools as coercion. It is noted that individual state institutions can be endowed with a law enforcement function, which is not the main one in the activities of the latter, but allows, with the help of the latter, to stop various kinds of violations of established rules in a particular area.

Доказано, что правоохранительные органы – это государственные институты, основным назначением и целью создания которых является соблюдение и защита прав и свобод человека и гражданина и наделенные для этого таким правовым инструментарием, как принуждение. Отмечено, что отдельные государственные учреждения могут наделяться правоохранительной функцией, которая не является основной в деятельности последних, но позволяет с помощью последней прекращать разного рода нарушения установленных правил в той или иной сфере.
Public security as an object of permitting activity of law enforcement authorities
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; правоохоронні органи; правоохранительные органы; law enforcement agencies; громадська безпека; public security; общественная безопасность; дозвільна діяльність; разрешительная деятельность; licensing activity