Особливості регулювання використання штучного інтелекту у правоохоронної системі - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; Serhii Bortnyk (Застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів: матеріали круглого столу (м. Харків, 14 груд. 2021 р.). – Харків: ХНУВС, 2021. – С. 28-31, 2021)
Зазначено, що застосування штучного інтелекту у правоохоронній системі розвинене недостатньо. Основним чинником, який стримує проникнення штучного інтелекту в Україні, є фінансова ситуація та недостатнє правове регулювання.

It is noted that the use of artificial intelligence in the law enforcement system is insufficiently developed. The main factor preventing the penetration of artificial intelligence in Ukraine is the financial situation and insufficient legal regulation.

Отмечено, что использование искусственного интеллекта в правоохранительной системе развито недостаточно. Основным фактором, сдерживающим проникновение искусственного интеллекта в Украине, является финансовая ситуация и недостаточное правовое регулирование.
Keywords: Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; правоохоронна система; law enforcement system; правоохранительная система; штучний інтелект; artificial intelligence; искусственный интеллект; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование